Speciale behandelingen


Micro-dermabrasie

Acne, wie heeft er in meer of mindere mate geen last van gehad? De actieve acne kan mooi genezen, maar wat als acne zijn sporen achterlaat in de vorm van littekens? Tot op heden kon men acne littekens nog niet goed behandelen. Nu is er microdermabrasie; de gulden middenweg tussen de oppervlakkige peelings en de chemische, mechanische of laser dermabrasie.

 

Huidreactie

U ziet direct na een behandeling dat uw huid intensief behandeld is. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling. De huid zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rood zien. Houdt u hier rekening mee met het plannen van uw afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee dagen gaan schilferen.
U kunt dan thuis uw huid scrubben (Brasivol scrub) om zo de dode huidcellen te verwijderen. Na de microdermabrasie behandeling kunt u in feite gewoon weer aan het werk. Sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de microdermabrasie behandeling.

 

Nazorg

Na de behandeling wordt aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Zo moet u uw huid twee maal per dag (of vaker indien nodig) verzorgen met nabehandelingscrème. Voorkom blootstelling aan zonlicht tot enkele weken na de behandeling. Bescherm daarom uw huid gedurende de gehele behandelingsperiode met sunblock factor 25. Dit geldt ook in de winter; uw huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt, waardoor u gevoeliger wordt voor het ontwikkelen van pigmentverschuivingen in de huid.
Gebruik verder geen make-up tot 24 uur na de behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende twee weken. Ook zwemmen wordt de eerste twee weken na de behandeling afgeraden in verband met de gevoeligheid van de huid. Indien de huid diep behandeld is, moet u uw huid behandelen als een schaafwond. Gebruik een paar keer per dag een ontsmettende crème (steriloncrème) en handhaaf een goede hygiëne. Wanneer er korstjes ontstaan na de behandeling mag u hier niet aan krabben, dit verhoogt de kans op een litteken.

De microdermabrasie kan ingezet worden als een oppervlakkige peeling bij een vermoeide, matte, vlekkerige of verouderde huid en bij oppervlakkige rimpelvorming, verstopte poriën en actinische keratosen. Op een hogere stand is de microdermabrasie uitermate geschikt om littekens te behandelen. Acnelittekens kunnen tot 80% verbeteren. Ook de actieve acne kan effectiever behandeld worden met microdermabrasie dan met de manuele huidtherapeutische behandeling.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en het verwachtingspatroon. Indien u een intensieve peeling van de huid wilt, dan kan het resultaat na een of twee behandelingen al bereikt zijn. Heeft u een dikke, verouderde huid met acnelittekens dan kan het voor u gewenste resultaat misschien pas na 10 behandelingen zichtbaar zijn. Hoe dieper de littekens, des te meer behandelingen noodzakelijk zijn. De behandeling kunnen kort op elkaar volgen. Indien de huid genezen is, kan de volgende behandeling plaatsvinden. Geef de huid minimaal twee weken de tijd te genezen.

 

Veiligheid

Het microdermabrasie apparaat is een van de weinige volledig gesloten systemen. Dit houdt in dat alle verbruiksmaterialen steriel geleverd worden (slangen, kristallen e.d.). De gebruikte kristallen en dode huidcellen kunnen niet terug in het systeem, maar worden opgevangen in daarvoor bedoelde buizen die na de behandeling weggegooid worden. Bij elke behandeling, dus bij elke nieuwe patiënt, worden alle materialen die met uw huid in aanraking komen steriel geleverd. Dit maakt dit apparaat ook geschikt voor de behandeling van actieve acne.

 

Werkwijze

Voorafgaand aan een microdermabrasie behandeling vindt altijd een uitgebreid intake gesprek plaats. De huidtherapeut kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen. De behandeling met microdermabrasie wordt uitgelegd en er wordt een test met het apparaat op de onderarm gedaan. Ook worden de mogelijkheden van vergoedingen besproken en alle vragen van de patiënt worden beantwoord. Tijdens het intake gesprek wordt een afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Het is belangrijk dat u uw huid vanaf twee weken voor de behandeling niet meer blootstelt aan de zon of zonnebank. Verdere voorbehandelingen zijn niet nodig.
Tijdens de microdermabrasie behandeling wordt een fijne straal microkristallen door middel van een vacuümzuigkracht langs de huid gezogen. De kristallen ‘zandstralen’ zo steeds een klein laagje van de opperhuid af. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp, van de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen, en het aantal streken over hetzelfde gebied. Op deze manier is microdermabrasie een doseerbare en controleerbare behandeling.

Afspraak maken